ХАРЧО ІЗ ПРИСМАКОМ БОРЩУ СЮРПРИЗИ БРОВАРСЬКИХ РЕСТОРАНІВ

Суші, паелья, різотто, піца і навіть традиційний український борщ. «Ми те, що ми їмо» – каже нам відомий вислів. Проте, як бути впевненим, чим саме нас годують? Ми віримо на слово, а наш необізнаний шлунок перетравлює сумнівну їжу за немалі гроші. До того ж, як бонус нам дістається невдоволений вираз обличчя офіціанта.

Без іронії і перебільшень саме такі емоції ми пережили під час рейду броварськими ресторанами та кафе під час години бізнес-ланчів. Для того, аби спростити процедуру вибору для місцевих бізнес «менів та вумен», ми оголосили гастроно­мічний виклик місцевим закладам харчування.

Англійська традиція бізнес-лан­чів успішно прижилася в кафе, барах і ресторанах всього світу. Це й не дивно! Адже діловий комплексний обід – це дуже зручно і у більшості не дорого. Зручно тому, що меню ділового обіду складають заздалегідь, щоб зайнята людина не втрачала свій час на вибір страв. Не дорого тому, що зазвичай за 35–50 гри­вень в кафе Броварів в кращому випадку можна з’їсти легкий салат і запити його соком, а під час бізнес-ланчу за ці ж гроші ви отри­муєте першу страву, рибне або м’ясне блюдо з гарніром, салат, хліб, напій (чай, кава, узвар, сік). Що ж, в путь! Вирушаємо на дегус­тацію бізнес-ланчів в закладах міста.

ПОНЕДІЛОК. «БОЯРИН». ВІД 45 ГРИВЕНЬ

Заклад «Боярин» позиціонує себе як «ресторан європейського рівня». Аби пересвідчитися, чи можна за 45 гривень, як обіцяно на борді біля входу, смачно пообідати – вирушаємо сюди. Екстер’єр радує око. Міцна спо­руда з червоної цегли не може залишитися непоміченою. Заходимо в середину і бачимо стилізоване під боярські палати приміщення. Втім, як відомо, люди ходять до ресторанів за смачною їжею, а не на дивани з гобеленами споглядати.

Нас ніхто не зустрів та не пока­зав столик, за який можна при­сісти. Де повісити одяг, також не зрозуміло – вішалок немає. На наше запитання, де ж можна залишити одежину, чомусь покликали якусь Люду. На жаль, Люда так і не з’явилася. Тож дове­лося зайняти додатковий стілець, аби розмістити свої речі.

Виявилося, що бізнес-ланчо­вого меню «Боярин» не має. Це такий маркетинговий хід, аби привабити клієнта. Оскільки ми купилися, то робимо замовлення. Харчо, картопляне пюре, смажена печінка та вінегрет. Про напій нас навіть не запитали.

Замовлення ми чекали пів­години. І виявилося, що рецепт харчо тут більше схожий на борщ. Сама ж порція настільки мізерна, що на двох її не розділиш. А вар­тість того вимагає – 42 гривні за порцію. Така ж доля й решти страв. Вони хоч і їстівні, але до європейського рівня не дотя­гують. Пюре водянисте, печінка «потопала» у приправах, що на нашу думку приховувало її сві­жість, у вінегреті занадто багато цибулі. А от рахунок дійсно європейський. За такий «боярський» обід ми виклали 105 гривень.

ВІВТОРОК. РЕСТОРАН «ВЕНСКИЙ». ВІД 45 ГРИВЕНЬ

Економно поїсти і тут не вда­лося. А інтер’єр порадував своєю простотою. Власне на цьому приємні враження завершилися. У заявлений кошторис 45 гривень ми не вклалися. Замовили борщ, зрази з капустою та салат з буряка. Узвар до комплексу додавався.

Замовлення готували 40 хвилин, хоча в цьому закладі ми були єди­ними відвідувачами. Довге очіку­вання малювало в уяві старанно оформлені страви. Втім, в реаль­ності все виявилося скромніше. Величезна тарілка борщу без м’яса. Без нашої згоди туди поклали сметану (до речі, ревізію ми проводили у передвеликодній тиждень). Страва була настільки гарячою, що їсти її було немож­ливо. А оскільки ми вже згаяли 40 хвилин на очікування, чекати поки борщ охолоне, було ніколи. Друга страва стала повним роз­чаруванням, оскільки замість зразів з капустою нам принесли вареники з картоплею. Навряд чи їх ліпили власноруч. На смак та вигляд вони нічим не від­різнялися від замороженного шедевру харчопрому. Аби ми стравами не годували бродячих собак, попросили усе загорнути із собою. І тут знову сюрприз – за ланчбокс потрібно заплатити. Ну ми ж люди не горді. Обід обійшовся нам у мінус 53 гривні з сімейного бюджету, обпечений язик та марні очікування.

СЕРЕДА. «САН МАРКО». ВІД 50 ГРИВЕНЬ

Інтер’єр ресторану виконаний в класичному європейському стилі, стіни прикрашені картинами з венеціанськими пейзажами. Перебувати у «Сан Марко» приємно, адже навколо все досконало. Склалося вра­ження, що ми завітали до Італії. Втім, за легендою, часу в нас обмаль, про що ми й повідомили ввічливу офіціантку. Результат приємно вразив. Обід нам подали за 5 хвилин. Однак нам до впо­доби не італійські смаколики, а більш традиційні. Тож на столі м’ясний бульйон, салат із селе­рою, котлета по-домашньому, картопляне пюре. Порці ї середні – страви смачні й нор­мальної температури. Вартість обіду – 58, 50 грн.

Враження приємне. І саме таким воно повинно бути після відвідування ресторану.

ЧЕТВЕР. «ОРЕХ». 40 ГРИВЕНЬ

Стриманий інтер’єр та просте меню. Якщо у вас немає більше 40 гривен, то цього цілком вистачить, аби ситно пообідати. Оскільки це єдиний заклад, де тримають слово. За ці гроші нам принесли традиційний для четверга набір: рибний бульйон, картопляне пюре та запечену з овочами рибу. Звісно й про напій не забули. Сказати, що смачно – це перехвалити кухяря. Але усе їстівне та естетичне.

П’ЯТНИЦЯ. РОЗЧАРУВАННЯ У СТІНАХ «ЧЕЛЕНТАНО».

Склалося враження, що слово санітарія тут давно не чули. Склянки заляпані, виделки та ножі не начищені, а обслуговуючий персонал вдягнений неохайно. Виник сумнів, чи взагалі варто тут обідати. Втім, «пан або пропав». Замовляємо млинці з нутелою та чай. Часу в нас, як і раніше, катма. Втім на наше прохання принести замовлення швидше, як навмисно його несли чи не годину. Розрізаю млинець і… помічаю волосся на тарілці. Кличу офіціанта і прошу пояснити, що така особиста річ робить в моїй страві. Панянка мовчки забирає тарілку і за хвилину приносить її ж, але без волосини. Через такий кулінарний прокол ми відмовилися платити за замовлення. В результаті отримали голодний шлунок, зіпсований настрій та небажання приходити до цього закладу швидкого отримання стресу.

В Броварах є де смачно пообі­дати. Просто потрібно чітко для себе визнатичити, яким часом ви оперуєте та скільки готові викласти за обід.

Інесса Косач

restorani cinu

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Найбільш популярні

Середа, 13 вересня 2017, 09:56
Середа, 13 вересня 2017, 10:01
Субота, 21 жовтня 2017, 14:21
Понеділок, 09 жовтня 2017, 11:37
Вівторок, 19 вересня 2017, 10:04
П’ятниця, 01 вересня 2017, 15:42
Вівторок, 19 вересня 2017, 14:19

ПІДПИСАТИСЯ НА НОВИНИ